Jászkunság: kirepültek a felnevelt gólyafiókák, kettőt azonnal agyonvágott az áram

Megosztás

Nem túl kellemes történet, de előre lehetett tudni, mi lesz. A szolnoki madármentők már jó előre jelezték (nem is egyszer), hogy melyek a legkritikusabb villanyoszlopok, amelyek rengeteg gólya halálát okozzák. Négyből kettőt most is megölt a magasfeszültség.

A Madárfigyelő Szolnok Természetvédelmi Egyesület tette közkinccsé az elszomorító történetet Besenyszög közeléből. “Egy kevésbé szívderítő sztori a következő… a gyöngybagoly elengedése után bejelentésre vonultunk ki egy közeli fehérgólya fészekhez Besenyszög-Palotásra.

A fészek tavaly épült betonoszlopra, vezetékekre, lámpaburára, ahol idén sikeresen költöttek a madarak, 4 fióka repült ki, amiből kettőt a szomszédos oszlopok azonnal agyonvágtak, másik kettő még él, egészen addig, amíg oda nem szállnak ők is…

Minden adatot rögzítettünk, bejelentést megtettük a szolgáltató felé! Mindenkinek javaslom aki ilyen esettel találkozik, szánjon egy kis időt a szolgáltató felé történő bejelentésre, minél nagyobb a lakossági nyomás, felháborodás, annál előbb történhet változás! Borzasztó, hogy 2024-ben még itt tartunk, komplett fészekaljak égnek el oszlopainkon… T&R” – írták. A legutóbbi két áldozat:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek